Hvit utvendig ventil smalare scaled

Om vindu og ventiler

Bør vinduene ha ventiler eller ikke? Og hvilken type ventiler kan leveres? Vi forklarer nærmere her!Noen generelle tips

  • Med ventiler i vinduene får du lufting og luftsirkulasjon uten å måtte åpne vinduene eller sette inn ventil i veggen. Dette kan altså være bra for å unngå problemer med inneklima, fukt og heksesot (sverteskader).
  • Dersom huset har balansert ventilasjon trengs det ikke ventiler i vinduene.
  • Ventiler i vinduene vil gi noe varmetap, men som regel så begrenset at det har liten betydning. Samtidig med at noe varm luft forsvinner ut av huset, blir man også kvitt fuktig luft, partikler og støv.
  • Bare én ventil i et rom har liten effekt, man bør ha flere ventiler og på begge sider av huset for å få effekt så frisk luft kan trekkes inn i boligen.
  • Dersom du ønsker vindu med lyddemping vil ventil i vinduet virke negativt på lydreduksjonen.
  • En del eldre hus har gjerne ventil i veggene. Da må man vurdere om det også er nødvendig/ ønskelig med ventil i vinduene for ennå bedre luftutveksling.
  • Baderom/ våtrom har gjerne montert avtrekksvifte/ baderomsvifte. Igjen må man vurdere om det er ønskelig med ventiler i vinduene i tillegg, for ekstra god utlufting.


Våre ventiler

Her viser vi de vanligste ventilene vi leverer. Om du ønsker noe spesielt kan du ta kontakt, så finner vi nok en løsning. Her er alle fotografert på hvitt vindu, men de sorte er naturligvis tenkt til mørke vinduer.


«Skjult ventil» – i tillegg til løsningene under kan vi levere en løsning der lufting er skjult i øvre karm, så ventilen ikke blir synlig fra utsiden (kan ikke leveres på kobla vindu, fastkarmvindu eller vindu som er sidestyrt eller har sidesving). På innsiden av vinduet blir det en vanlig innerdel til ventilen som vist under.


Utvendig-ventil-hvit-plast-2-1024x768-1-300x225

Ytterdel ventil i hvit plast


Utvendig-ventil-svart-plast-2-300x225

Ytterdel ventil i sort plast


Utvendig-ventil-hvit-alu-1-1024x715-1-300x209

Ytterdel ventil i hvit aluminium


Ventilfyll-4-300x101

Ventilfyll (til aluminium ventildeksel)


6847-685x1024-1

Med «skjult ventil» er ventil ikke synlig fra utsiden. Slik skjult ventil kan ikke leveres på kobla vindu, fastkarmvindu eller vindu som er sidestyrt eller har sidesving.


Innvendig-ventil-hvit-1-1024x768-1-300x225

Innerdel ventil, hvit


Innvendig-ventil-alu-1-1024x768-1-300x225

Innerdel ventil, aluminium


Innvendig-ventil-svart-1-1024x768-1-300x225

Innerdel ventil, sort


Likar du posten? Del gjerne!