Hvitnyanser 1038x576 1

Hvit eller hvit?

Hvit er ikke bare hvit, så det er viktig å være bevisst når man bestiller vinduer. Her forklarer vi mer om ulike hvittoner.«Bomull» er vår standard hvit

Vi har NCS S 0502-Y (også kalt «bomull») som vår standard hvitfarge, siden dette også ofte er benyttet som standard farge på ferdigmalte lister og dører. «Bomull» er en varm farge med gylne eller gule undertoner. Satt sammen med andre varme farger, vil «bomull» fremstå som en lun og fin hvitfarge. Om man kombinerer den med kalde toner, vil den oppleves som mer gulaktig enn hvit.
«Klassisk hvit» – mer nøytral

NCS S 0500-N (også kalt «klassisk hvit») er en ren hvitfarge, uten andre farger i seg. Denne harmonerer fint med for eksempel dempede og nøytrale grønne, blå og grå fargetoner. Husk å sjekke farge på eventuelt ferdigmalte lister om du velger klassisk hvite vinduer – dersom listene er «bomull» vil de se gule ut sammen med de klassisk hvite vinduene. En del leverer nå også ferdigmalte lister i «klassisk hvit».


Hvit-med-fugemasse-1-1024x751-1
Her er «bomull» til venstre og «klassisk hvit» til høyre, med vår hvite fugemasse i midten. Fugemassen ligger nok nærmere «klassisk hvit» i farge.
 

«Eggehvit» – ligner «bomull»

NCS 0502-Y (også kalt «egghvit/ eggehvit») er veldig lik «bomull», med gylne/ gule undertoner. «Bomull» er litt gulere. Fargekodene er like, med unntak av «S» som står for standardisert/ second edition – se informasjon under.

Generelt om farger

  • Merk at alle farger er påvirket av malingstype, underlag, påføringsmetode og belysning. Samme farge kan altså oppleves forkjellig på bakgrunn av dette.
  • NCS-koder med «S» foran følger en godkjent standard (second edition). Det garanteres at fargen er innenfor toleransen, målt opp mot denne standarden. Små nyanseforskjeller kan forekomme på enkelte farger, og vi garanterer ikke fargelikhet mot andre produsenter. «Bomull» og «klassisk hvit» har «S» i fargekoden.
  • NCS-koder uten «S» er koder uten godkjent standard. Her kan det ikke garanteres at fargen er uten nyanseforskjell mot fargeprøve, og det garanteres ikke fargelikhet mot andre produsenter. «Eggehvit» har ikke «S» i fargekoden.

Likar du posten? Del gjerne!